Kuuntele Kuumat aallot -podcastia 🎧

TERVETULOA NAISTEN NEUVOLAAN!

 

MIKÄ IHMEEN NAISTEN NEUVOLA?

Naisten neuvola on paikka, joka on omistettu aikuisille naisille. Käsittelemme neuvolassa keski-ikään liittyviä hyvinvointihaasteita ja erityisesti sitä, mitä naiselle tapahtuu, kun munasarjamme alkavat neljänkympin tienoilla laiskistua ja tuottaa vähemmän sukuhormoneja.

Nostamme kissan pöydälle ja puhumme avoimesti ilmiöstä, joka tunnetaan vaihdevuosina ja jota edelleen ympäröi tietämättömyyden, salailun, häpeän ja vaikenemisen ilmapiiri.

Mutta nyt se loppuu! Naisten neuvolassa puhumme asioista niiden oikeilla nimillä ja jaamme tietoa, neuvoa ja vertaistukea, jotta tämä naisen elämän eräistä käännekohdista sujuisi mahdollisimman luontevasti.

Kissoista puheenollen, tiesittekö, että myyttien noita-akka on ilmeisesti peräisin vaihdevuosi-ikäisistä naisista. Heitä pidettiin kummallisina ja jopa vaarallisina, sillä heidän epäiltiin vehkeilevän paholaisen kanssa. Monilla oli näet kissoja, joiden uskottiin olevan demoneita. Siksi noitaroviolle marssitettiin juuri vaihdevuosi-ikäisiä naisia.

Rovioiden aika on onneksi ohi. Nyt me keski-ikäiset naiset voimme elää rohkeasti omannäköistämme elämää. Voimme ottaa vaikka kissan! Monet aikuiset naiset todella tuntevat vetoa lemmikkeihin, ja sehän on hyvä asia sillä lemmikkieläimillä on suotuisa vaikutus hyvinvointiimme.

”Se ajatus pelottaa välillä aidosti, että kohta on ’parhaat vuodet’ takana ja vaihdevuodet edessä. Tässä kapeanormisessa maailmassa ei ole helppoa olla keski-ikää lähestyvä sinkkunainen.”

Koko Hubara, 37, pohtii näin Helsingin Sanomissa (4.3.2021) ja heijastelee varmasti monen tuntoja. Naisten neuvola haluaa hälventää keski-ikäistymiseen liittyviä pelkoja. Parhaat vuodet eivät todellakaan ole vielä takana eivätkä vaihdevuodet tarkoita elämän loppua - päinvastoin: siitä se elämä vasta alkaa!

Me haluamme kuulla sinusta!

Naisten neuvolan taipale on vasta alussa. Mitä sinä toivoisit meiltä? Kerro se meille!

Haluatko jakaa kokemuksiasi muiden naisten kanssa? Lähetä meille kirjoituksesi! Me julkaisemme sen blogissamme.
OTA YHTEYTTÄ

Kuuntele valmentajamme Katin ja gynekologi Maija Kajanin keskustelu Sari Valton radio-ohjelmassa (YLE 9.2.2021).

 

Kuuntele ohjelma täältä
 

Liity viileiden naisten rintamaan

Tule mukaan Viileät vaihdevuodet-valmennukseen. Hinta 89€. Voit maksaa myös liikuntaedulla.

 Kuuntele tästä Naisten neuvolan podcastin Kuumien aaltojen uusin jakso, jossa ravintoterapeuttimme Solja Kemppi kertoo siitä, miten ravinto vaikuttaa hormonitasapainoomme.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.