Kuuntele Kuumat aallot -podcastia 🎧

Kymmenen vinkkiä vaihdevuosista selviämiseen

  1. Muista, että vaihdevuodet tulevat eteen jokaiselle,  joka elää tarpeeksi kauan. 
  2. Hyväksy kaikki tunteet, jotka vaihdevuodet laukaisevat. Tähän elämänvaiheeseen liittyy paljon pelkoja koska asiaan liittyvä ilmapiiri on lannistava ja masentava. Tämäkin on vain hyväksyttävä koska asenteita ei voi hetkessä muuttaa. Voit vaikuttaa lähinnä omaan asenteeseesi.
  3. Rentouta suhteesi ikääntymiseen. Eliniän nopea nousu ei ole vielä ehtinyt muuttaa ikärooleja ja ikäkausiin liittyviä käsityksiä. Ikä ei ole vain numero, se kertoo elämänkokemuksesta ja elämäntilanteesta. Mutta ei ole mitään syytä lukita itseään vanhentuneisiin roolimalleihin. 
  4. Ajattele vaihdevuodet väylänä uuteen elämänvaiheeseen, joka voi olla elämäsi paras.
  5. Ota vaihdevuosista hyöty irti: nyt jos koskaan on hyvä tilaisuus alkaa tehdä muutoksia elämäntapoihin! Fyysinen kunto, paino ja erityisesti elämänasenne kaikki vaikuttavat vaihdevuosista selviämiseen. 
  6. Älä uhriudu äläkä syytä muita äläkä etenkään omaa kehoasi oireistasi. 
  7. Puhu oloistasi ja oireistasi läheisillesi. Juttele samassa tilanteessa olevien ystäviesi kanssa. Älä kuitenkaan jää vellomaan vain vaihdevuosioireisiisi. Elämässä tapahtuu muutakin kuin muutoksia hormonitoiminnassa. 
  8. Jos oireesi ovat todella vaikeat (hikoilu on haitallisen voimakasta, et pysty nukkumaan, olet hyvin masentunut ja ahdistunut) hanki apua. Hormonikorvaushoito on joskus hyvä vaihtoehto. Kun vielä teet pieniä muutoksia elämäntyyliisi, tämä muutosvaihe sujuu kaikin puolin paremmin.
  9. Huolet, murheet, suorituspaineet ja jatkuva kiire ovat vaihdevuosivaiheessa erityisen haitallisia. Ne pahentavat oireita ja rasittavat sydäntä, joka on muutenkin estrogeenin vähetessä  koetuksella. 
  10. Ole armelias itsellesi ja muille. On vaikeaa olla paras versio itsestään kun olo on huono ja mielialat heittelevät. 

Ja lopuksi tärkein: Muista nauru ja huumori! Onhan vaihdevuosien kauheudessa selvät koomisetkin puolensa. 

Close

50% Complete

Lataa tästä oppaasi

ja liity viileiden naisten yhteisöön.