Kuuntele Kuumat aallot -podcastia 🎧

Eroon kelkasta putoamisen pelosta

Englanninkielen lyhenne FOMO tulee sanoista Fear Of Missing Out eli suomeksi kelkasta putoamisen pelko, eli KPP. 

 KPP tarkoittaa, että pelkäämme jäävämme jostain paitsi, jos emme ole jatkuvasti ajan hermolla. 

 Mutta miksi meidän pitäisi olla aina ajan hermolla?

Ja mitä ajan hermolla oleminen oikeastaan tarkoittaa?

 Mitä meidän oikeastaan pitäisi tietää, jotta elämämme olisi paitsi täysipainoista, myös vastuullista?

 Facebookissa on kiertänyt sarjakuva, jossa mies istuu TV:n ääressä kun siellä kysytään, mitä voimme tehdä terrorismin aiheuttamalle pelolle. Miehen vastaus on klikata kaukosäätimellä TV kiinni. 

 KPP ylläpitää harhakuvaa, että voimme estää pahoja asioita tapahtumasta pelkästään olemalla niistä tietoinen. Asioiden tiedostaminen ei riitä niitä ratkaisemaan. Facebook-tykkäykset eivät ole erityisen tehokasa tapa ratkaista maailman ongelmia. Asioita harvoin ratkaistaan TV:n tai tietokoneen ääressä passiivisesti istumalla.

 Kiinalainen Lao Tzu sanoi jo vuosituhansia sitten, että maailmanrauha alkaa yksilön sydämen rauhasta. Kun rauhoitumme itse ja rauhoitamme itsemme, alamme levittää rauhaa ympäristöömme.

Alamme väreillä rauhan taajuuksilla.

 Me ihmiset, kuten kaikki tässä maailmankaikkeudessa, olemme energiaa. Me tunnistamme toistemme energiat ja reagoimme niihin. 

 Siksi on niin tärkeää pitää omasta energiastaan huolta. Meidän on turha kuvitella pystyvämme pelastamaan maailmaa ennen kuin pelastamme itsemme. 

 Rajoita siis päivittäistä uutisaikaasi. Ei haittaa vaikka ottaisit täyden tauon uutisten seuraamisesta. Maailma ei siihen kaadu. Kuulet kyllä, jos tapahtuu jotain maailmaa mullistavaa. Ja vaikka tapahtuisikin, sinun ei välttämättä tarvitse ottaa siihen kantaa. 

 Maailman mullistusten äärellä meidät usein valtaa kauhistelun tarve. Sehän ei edistä asioita millään tavalla. Kauhistelu vain lisää negatiivista energiaa ja lisäksi se uuvuttaa meidät. 

 Levänneenä me sen sijaan olemme paitsi rauhallisia, myös luovia. Pystymme ratkaisemaan eteemme tulevia asioita, yksi kerrallaan. Muutahan meiltä ei voi koskaan vaatiakaan.

 Meidän ei onneksi tarvitse juosta ympäri maailmaa sammuttamassa tulipaloja. Riittää kun teemme sen, mikä kulloinkin tulee eteemme ja teemme sen parhaalla mahdollisella tavalla.

 Niin maailma muuttuu. Se muuttuu, kun me muutumme ja muutamme ajatuksemme maailmasta.

Close

50% Complete

Lataa tästä oppaasi

ja liity viileiden naisten yhteisöön.